keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Anthriscus Sylvestris & Lepidoptera (koiranputkia ja perhosia)

Makuuhuoneremontti on vihdoin viimeistelty ja paljas valkoinen seinä sai vähän luonnetta. Cow parsleyn kaveriksi piti saada jotain luontoaiheista.
Peltiset kukkataulut ovat vuosien varrella kiertäneet keittiön ja olohuoneen seinien kautta makuuhuoneeseen.  Peilinkehykset ovat vuosien varrella vaihtaneet väriä ja palasivat nyt alkuperäiseen väriinsä eli mustiksi. Ajattelin ensin vetäistä ne nopeasti mustalla spraymaalilla, mutta päädyin kuitenkin sutimaan kehyksiin mustan liitutaulumaalin. (Laiskuuttani, kun en jaksanut ruveta teippailemaan ja suojailemaan peiliä sen suuremmalla huolellisuudella.)

Kapeamman perhostaulun näpertelin muutamasta vanhasta kiiltokuvasta, tapettikaistaleesta ja valmiskehyksestä.  Opetustaulun näköinen kuva löytyi netistä.  Siellä ne perhoset saa nyt lennellä koiranputkien seassa. Taitaa huoneesta löytyä yksi sudenkorentokin…

Päiväpeittokin vaihtui kesäisempään, samoin tyynyt.
Huone tuntuu nyt tosi rauhoittavalta ja kotoisalta. Täällä pötköttelisi oikein mielellään (kunhan vaan ehtisi…).  Varsinkin, kun otin hyllyseinältä pois kauniin, mutta TODELLA äänekkään seinäkellon.  Jaksoin pari  yötä kuunnella sitä törkeätä raksutusta (joka yön hiljaisuudessa korostuu entisestään), mutta sitten kello lähti seinältä ja lujaa.  Nyt pitäisi löytää joku vaimeaääninen kello tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti