perjantai 1. huhtikuuta 2011

Makuuhuoneen pikaremppa

Olen suunnitellut makuuhuoneen raikastusremppaa jo monta kuukautta. Tällä viikolla vietimme talvilomaa, joten nyt saatiin homma vihdoin liikkeelle. Ensin revittiin lasten kanssa vanha kuviotapetti pois yhdeltä seinältä (huomaa asianmukainen työvaatetus...) ja todettiin, että paras laittaa tasoitetapetti seinään tasoitus- ja maalausurakan helpottamiseksi.

Kun ärsyttävin osuus oli saatu pois alta, päästiin maalaushommiin.
Samalla kun maalailtiin seiniä, innostuin maalaamaan myös makuuhuoneen tv-kirjahyllyn valkoiseksi. Olihan se ihan ok tummanakin, muttei vaan sopinut makuuhuoneen muihin kalusteisiin.

 Entinen kuviotapettiseinä maalattiin valkoiseksi (itse asiassa koko perheen voimin, meidän tytöt tuntuu tykkäävän remonttipuuhista) ja kuviotapetti laitettiin sängyn taustaseinälle. Vuotien saumakohtiin vedin mustat raidat liitutaulumaalilla, mikäli tapettisaumat sattuvat jossain vaiheessa elämään. Saatiin tapetoidessa hyvä älynväläys, että kuviokohdistettiin, leikattiin ja numeroitiin vuodat lattialla ennen ripustamista (niinkuin varmaan viisaammat ymmärtää tehdä ihan luonnostaan) . Säästi molempien tapetoijien hermoja ja huomattavasti aikaa... Niinkuin myös se, että tapetti oli non-woven-tyyppistä, jossa liisteri vedellään seinään ja kuivan tapettivuodan saa nostaa suoraan seinälle.

Tapetiksi oltiin valittu siis Cole&Son:in mustavalkoinen Cow Parsley. Vaikka tottakai tiesin jo etukäteen, miltä tapetti näyttää, oli lopputulos vielä mielettömän paljon parempi kuin osasin edes kuvitella! Makuuhuone on nyt niiiiiiin kotoisa, kutsuva ja viihtyisä.
Valkoiseksi maalatulle sivuseinälle pitäisi laittaa vielä pari taulua, mutta en hötkyile asian kanssa ennenkuin olen varma, mitä laitetaan ja mihin kohtaan.

Tv-hyllykin sulautuu nyt valkoisena mukavammin taustaseinäänsä ja näyttää jotenkin aiempaa pienemmältä.


Seuraava suurempi homma taitaakin olla kevätkesän maalämpöprojekti, mutta eiköhän tässä keksitä vielä yhtä jos toistakin pienempää puuhaa ennen sitä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti