sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Se on siinä! (mitäs seuraavaksi...?)

Juhannusherkutteluista toivuttuani piti tulla hehkuttamaan sitä, että nyt maalämpö on saatu käyttöön!

Aiemmassa postauksessa näkyneiden putkenpäiden ympärille kaivettiin kuoppa ja "oja" pannuhuoneeseen päin. Viime viikolla ammattimies kävi pätkäisemässä putket poikki ja vetämässä pintaputkistot (jotka kulkevat n. 50 cm maan alla) pannuhuoneeseen saakka. Kun putket oli vedetty, laitettiin päälle routaeriste-styroksit ja peitettiin kaivanto.

Pannuhuoneeseen (jota varmaan pitää tästedes sanoa pumppuhuoneeksi...) putket vedettiin sokkelin läpi, päälle tulee vielä siisti kotelo sokkelin kylkeen.Maalämpöpumpun asentaja tuli hommiin tämän viikon maanantaina ja sai aamupäivän aikana purettua pois öljylämmityslaitteistomme. Saatiin laitteisto myös myytyä hänen kauttaan ihan mukavaan hintaan. Kätevää. Tiistai-iltapäivällä asentaja ja sähkömies saivat maalämpöpumpun asennustyöt valmiiksi ja kaikki sujui todella jouhevasti.


Ja tältä näyttää itse maalämpöpumppu (kuvakulma ei paras mahdollinen, sorry). Käytännössä se on pienen jääkaappipakastimen kokoinen boxi, jota tarvittaessa ohjataan hopeanvärisen etukannen alla olevasta näytöstä.  Jännä ajatella, miten lämmitysjärjestelmä oikein toimii, kun keruuputkistot ottavat lämpöä 180 metrin syvyydestä. Ensi talvea ja pakkaskelejä odotellessa... :)


Nyt kun tämä projekti saatiin onnellisesti päätökseen, keksin eilen terassilla istuskellessani seuraavan...

Nimittäin nyt päätin täydellisen paikan pienelle pihamökille, joka on talvella kätevä varasto puutarhakalusteille, ruohonleikkurille ja muille kesävarusteille ja saa kesällä toimia oman pihan "kesämökkinä". Seuraavaksi suunnistankin pihalle mittanauhan kanssa suorittamaan tarkempia mittauksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti