torstai 29. syyskuuta 2011

Hiulauksen anatomiaa (eli kodin evoluutio)

Kotimme on koko ajan hienoisen muutoksen kourissa. Vaikka jokin tietty huonekalujen järjestys olisikin todettu toimivaksi, välillä pitää tehdä pieniä tai suurempia muutoksia ihan vain muutoksen ilosta. Tästä on perhepiirissä käytetty ilmaisua hiulaus. Oma hiulausvimmani on alkanut jo lapsuudenkodissa asuessani ja samaa vikaa on todistetusti diagnosoitu ainakin yhdellä siskolla ja parilla siskontytölläni (terkkuja vaan, tiedätte kyllä ketä olette, nimiä mainitsematta  ;D )…
Viimeisimpiä  hiulauskohteita omassa kodissa ovat olleet:
·         Keittiöaula, missä suoritettiin vastikään ns. laajennettu hiulaus, joka sisälsi tapetointia ja uusien kalusteiden hankintaa.
Keittiöaula - JÄLKEEN
Keittiöaula - ENNEN (+tuore eskarilainen)

·         Entinen työhuone, josta tehtiin tänä syksynä kuntoiluhuone (raivattiin turhia romuja pois ja tehtiin tilaa cross-trainerille ja punttipenkille). Huone pitää kyllä vielä maalata ja laittaa yhdelle seinälle tapettia. Julkaisukelpoisia kuvia tarjolla vasta sen jälkeen...

·         Olohuoneessa hiulailtiin keväällä sohvat, senkki ja tv-säilytys ihan toisinpäin kuin aiemmin ja se toi vallattomasti lisää ilmavuutta huoneeseen.

Olohuone- ENNEN
Olohuone - JÄLKEEN
Maltillisempaa hiulausta tapahtuu oikeastaan jatkuvasti (=  pientä koristetyynyjen / torkkuhuopien / päiväpeiton / verhojen vaihtoa varsinkin olo- ja makuuhuoneessa).
  

Lastenhuoneiden hiulausta hillitsee esikoisen muutosvastarinta (kuopus innostuu helpommin äidin ideoista), mutta esikoisen huoneessa tekisi mieli kokeilla erilaista kalustejärjestystä.

Hienommin ilmaistuna voisi tietysti sanoa, että ”kodissamme on käynnissä jatkuva evoluutioprosessi”.  Tässä huushollissa evoluutio ei ole aina edennyt ihan suoraviivaisesti, välillä pitää kokeilla asioita yritys- ja erehdys -metodilla (ns. sisustuksellinen mutaatio).

Seuraavaksi pitäisi hiulata keittiöön vaihteeksi pyöreä pöytä nykyisen suorakaiteen tilalle. Samalla voisi tietysti nakata uudet verhot ikkunaan ja pöydän päälle sopisi mukavasti Lokki-valaisin (josta itse asiassa mies innostui ensin). Valaisimen kanssa pitänee toimia nopeasti , taitaa ainakin Anttilassa olla tarjoushintaisena enää huomisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti