sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Lehdet, lehdet

Lehtiä tuntuu kertyvän tähän huusholliin tolkuttomasti - sekä minun että mieheni toimesta.

Ongelmana on ensinnäkin se, ettei ehdi lukea kaikkia lehtiä heti vaan niitä pitää hillota ympäri taloa erinäisiin pinoihin. Ja varsinkin sisustuslehtiä pitää myös suurella hartaudella säilyttää. Uskoisin, että olen vihdoin saamassa lehtikaaoksen aisoihin. (Onko tämä nyt sitten järjestelmällisyyttä vai kallistuuko jo hituraisen verran perversion puolelle…?)
Suuri logiikka kaiken taustalla on erityyppisten lehtien ryhmittely eri paikkoihin:
Sisustuslehdet: jo luetut arkistoituna makuuhuoneessa, osa kaapissa ja osa laatikoissa... 


lukemattomat/tarkempaa lukemista odottavat omassa lehtikorissaan olohuoneen hyllyssä 

Muut lehdet: HM-kassissa olohuoneessa 
Myös miehen musiikkilehdille on oma paikkansa, samoin eteenpäin kierrätettäville lehdille. (Lisäksi vaatehuoneessani majailee röykkiö vanhoja Kotivinkki-lehtiä, joka pitäisi varmaan käydä läpi ja laittaa turhimmat numerot pois)
Ja jos nämä lehdet saa jotenkin ruotuun niin pihalla odottaakin sitten vähän toisenlainen työmaa lehtien kanssa…

Toisaalta, lämpimimpiä lapsuuskesämuistoja on edelleen se, kun mökillä oli valtava läjä ikivanhoja 60-70-luvun Nykyposteja, Hymyjä, Seuroja, Apuja ja Jaana-lehtiä. Siellä hämärtyvinä kesäiltoina sitten luettiin Kyllikki Saaresta, Bodom-järven murhista ja Tulilahden tapauksista niin, ettei meinannut uni tulla silmään ja rantasaunalle menokin hirvitti - toisaalta tuli opiskeltua tuhti tietopaketti Euroopan kuninkaallisista ja muista aikansa julkuista.  Hmmm, mitä lieneekään tuo monimuotoinen informaatiotulva tehnyt nuorelle mielelleni…?
Pitäisi kyllä yrittää useammin tarttua ihan oikeisiin kirjoihinkin. Lukemista odottaa yöpöydän laatikossa useampikin isompi ja pienempi tiiliskivi. (Tässä taas ongelmana on se, että rakastan nukkumista vielä enemmän kuin lukemista.) Perjantaina tartuin pitkästä aikaa kirjaan ja luin lähes yhdeltä istumalta läpi Sofi Oksasen Baby Janen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti