perjantai 21. lokakuuta 2011

Maalailin

Mielessä on ollut jo pidemmän aikaa vaihtaa keittiöön toinen pöytä. Muutosta on jarruttanut se, että "uusi" pöytä oli väärän värinen ja kaipasi maalia pintaansa. Viime sunnuntaina sain vihdoin hiottua pöytälevyn ja aloitettua maalausurakan.Vahingosta viisastuneena käytin nyt alkydimaalia. Edellisen, neliskanttisen ruokapöytämme maalasin vesiohenteisella Helmi-kalustemaalilla, joka oli ihan hanurista tähän käyttötarkoitukseen ja alkoi kesällä kuoriutua pois pöydänreunoista.

Hiomisen jälkeen pyyhin pöydästä hiomapölyt pois ja maalasin sen yhden kerran Otex-tartuntapohjamaalilla. Täysin tapojeni vastaisesti maltoin noudattaa purkkien kyljissä mainittuja kuivumisaikoja ja maanantaina vetäisin pöydän pintaan ensimmäisen kerroksen pintamaalia (Empire). Tiistaina hioin pinnan erittäin kevyesti, poistin hiomapölyt ja maalasin vielä toisen kerroksen pintamaalia.

Vihdoin keskiviikkoiltana sain ottaa pöydän käyttöön. Vaikka pöytä hioessa ja maalatessa tuntui kovin pieneltä, on se oikealla paikallaan juuri sopivan kokoinen ja tuo keittiöön ilmavuutta ja tilantuntua. Saa nähdä, miten pinta kestää tämän porukan roiskeita...


2 kommenttia:

  1. Voi jestas kun upea lopputulos!

    Itse huomasin Helmimaalissa ihan saman jutun. Joskus on vaan annettava periksi ja käytettävä ytympiä aineita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)!
    Juu, päätin voittaa pelkoni lakkabensiinillä läträilyn suhteen ja nuo alkydimaalit levittyy kyllä ihan toisella lailla kuin vesiohenteiset.

    VastaaPoista