maanantai 14. marraskuuta 2011

Sanoista tekoihin

Lauantaina päätin vihdoin tarttua toimeen olohuoneessa ja kokeilla, miltä ajattelemani uusi maailmanjärjestys näyttäisi.

 Ensin irrotin kaikki laitteet tv:stä, toisistaan ja pistorasiasta ja laitoin suosiolla vanhan digiboksin ja vhs-dvd-tallentimen hyvään säilöön odottamaan mahdollista käyttöä. Myös vanha radiokaappi ja radio pääsivät säilöön.

Sitten varsinaisiin purkupuuhiin:  irrotin tv-tasosta vetolaatikot (joka muuten oli vaikeampaa kuin luulin), sitten kokeilin, miten laitteet istuvat  laatikoiden paikalle. Laitteet sopivat aukkoon mainiosti, mutta laitteiden ilmankierron kannalta päätin vielä viilata pilkkua ja kiinnittää ylälaatikon takaisin paikoilleen ilman etulevyä, jotta sain viriteltyä blu-ray soittimelle oman hyllyn. Muutenkin näyttää mielestäni ryhdikkäämmältä, etteivät laitteet loju pinottuna toistensa päällä.Vielä piti saada johdot kulkemaan siististi tason takakautta, joten tartuin rasiaporaan ja tein tason takalevyyn reiän. Lapset pääsivät auttamaan johtojen pujottelussa ja saimmekin laitteet kätevästi ja siististi paikoilleen ja kytkentäkin oli simppeliä: yksi antennijohto digiboksiin, kaksi virtajohtoa pistorasiaan ja kaksi hdmi-piuhaa laitteista telkkariin. (Mieskin tykkäsi aikaansaannoksistani, kun tuli töistä lauantai-iltana.)  Vaikka laitemäärä pieneni, johtoviidakkoa riittää edelleen ja yritinkin piilottaa johtokiemurat tason takapuolelle ja jalkojen katveeseen.

Componibili pääsi ”lampunjalaksi” ja muutenkin tv-seinä sai lisää ilmavuutta.
Koska Componibili oli ennen yöpöytänäni, piti kehitellä uusi ratkaisu sängyn viereen sarastusvalolle ja iltalukemiselle. Taannoin hankin pyöreäkulmaisia hyllyjä (muistaakseni Halpa-Hallista muutamalla kympillä), joista suurin osa on pinottu makuuhuoneen nurkkaan miehen sotakirjojen säilyttimeksi.Yksi lokero liikeni mainiosti muuhun käyttöön ja parilla kulmaraudalla ja muutamalla ruuvilla siitä tuli varsin mallikas yöpöytä. Näin se palapeli loksahtelee vähitellen kohdalleen…

Pitääpä kehaista vielä sen verran, että ehdin viikonloppuna järkkäillä lastenhuoneetkin ruotuun. Nyt on KAIKELLE (legot, barbit, figuurit, pehmoeläimet, nuket, kynät, tehtäväkirjat, piirustuspaperit ym.sälä) oma laatikko, saavi tai muu säilytin ja jos nyt ei tavarat ala pysyä omissa säilöissään, niin onpahan kumma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti