maanantai 2. huhtikuuta 2012

Lomatuumailuja ja pääsiäisvalmisteluja

Tänä vuonna pääsen nauttimaan pääsiäisvalmisteluista kaikessa rauhassa, kun pääsiäisenalusviikko on minulla myös talvilomaviikko.  Suunnitelmissa on ainakin vaihtaa keittiöön keväisempää verhoa, laitella maltilliset pääsiäiskoristelut kotiin ja suunnitella pääsiäismenu hyvissä ajoin.

Täälläpäin Suomea ei suoriteta virpomista palmusunnuntaina, vaan karkinkerjuureissut tehdään pääsiäislauantaina ja puuhaa kutsutaan trullaamiseksi (eli noidat on trulleja). Siispä meillä on koko viikko aikaa suunnitella ja valmistaa trullausoksat ja -kortit.

Suurempia remontteja ei lomaviikolle ole suunnitelmissa, mutta olohuoneen ikkunanpokat pitää kyllä maalata -  kun saatiin se maalikin ostettua :).


(Easter) holiday plans


This year I can really enjoy Easter preparations, as I'm on my winter holiday on Easter week.  Now I have a chance to plan our Easter menu early, change drapes and maybe make some Easter decorations with our kids.

On Easter saturday there is a local Finnish tradition where children go from door to door dressed as witches (in Finnish they are called "trulli") and hand out Easter cards and/or decorated twigs and in return get candy and other treats. A bit like trick-or-treating. Our girls are already looking forward to this.

I have no ambitious renovation plans, but the window panes in our living room are screaming for a coat of paint (which I managed to buy last week...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti