sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Matkamuisteloita

Reissusta paluusta on kulunut jo viikko ja huomenna alkaa taas arjen raskaan raadanta. Ajattelinkin piristää itseäni muistelemalla matkaa.

Matkakohteemme Gerani oli ihan mukava, mutta ehkä olisin kaivannut enemmän aitoa kreikkalaistunnelmaa. Hotellialueemme ulkopuolella ei parin pikkumarketin lisäksi juuri muuta ollut. Kävelimmekin useimpina iltoina n.kilometrin matkan Plataniakseen syömään, sillä siellä oli huomattavasti enemmän ravintoloita ja elämää. Lapsetkin jaksoivat yllättävän hyvin nämä jokailtaiset kävelyretkemme.Yksi matkan kohokohdista oli aivan ihana ruoka. Tuhdin hotelliaamiaisen voimin jaksettiin pitkälle iltapäivään, jolloin yleensä kokkailtiin jotain itse (=mies kokkasi) ja illan hämärtyessä etsittiin aina joku ihana illallispaikka. (Harmi, ettei tullut otettua kuvia toinen toistaan ihanammista illallisista!)

Hotellimme Atlantica Caldera Beach oli tosi viihtyisä ja huone oli esittelystä saadun kuvan veroinen ellei jopa parempi. Isolla parvekkeella oli ihana istuskella.


Hotellialue oli suuri ja erittäin siisti. Seurailimme siivoojien joka-aamuisia hotellin pihakäytävien lakaisu- ja pesuoperaatioita ihmetyksellä. Oli ihanaa, että hotelli oli aivan rannan tuntumassa. Ranta oli siisti ja aurinkotuoleja oli reilusti. Ranta oli kuitenkin sen verran jyrkkä ja kivipohjainen, ettei lapsia uskaltanut päästää yksin veteen, vaan uimme yhdessä uimakengin varustettuina. Kuopuksen kanssa innostuimme myös keräilemään ja valikoimaan kauneimpia veden hiomia rantakiviä (joita oli pakko raahata pieni pussillinen kotiinkin asti...).


Meillä ei ollut reissua varten kunnianhimoista aikataulua, mitä minäkin päivänä pitäisi nähdä ja kokea. Useimpina päivinä hengailimme hotellin uima-altailla tai rannalla ja päivän kuumimpaan aikaan omalla parvekkeella. Kävimme yhtenä päivänä kolmetuntisella vuoristoretkellä (lapsetkin jaksoivat yllättävän hyvin nurisematta) ja viimeisen matkapäivän iltana tunnin mittaisella ajelulla lähiseudulla. Molemmat retket tehtiin "junalla", joka käytännössä oli traktorinmoottorilla varustettu vetoauto, joka veti perässään muutamia katettuja vaunuja. Leppoisa tuuli viilensi mukavasti ja maisemia oli kivempi katsella kuin kuuman bussin kyydistä. Ainoa pettymys koko matkan aikana oli "omatoimiretkemme" Haniaan. Kävimme siellä paikallisbussilla, joita kulki Geranin ja Hanian välillä puolen tunnin välein. Olin siis suunnitellut leppoisaa shoppailu-/hengailupäivää Hanian kaupungissa, mutta parin vaatekaupan lisäksi emme muualla käyneetkään. Kaupunki oli muista näkemistäni kreikkalaiskaupungeista poiketen jotenkin ahtaan, suttuisen ja sekavan oloinen. Niinpä päätimme retkemme lyhyeen ja hyppäsimme paluubussiin.

Kaiken kaikkiaan matka meni ihanasti, kaikki pysyivät terveenä eikä kukaan edes polttanut itseään auringossa, joka porotti koko loman ajan pilvettömältä taivaalta. Lämpötilatkin pysyttelivät +30 asteessa koko ajan. Koko perheelle jäi reissusta hyvät fiilikset ja lapset ovatkin jo kyselleet, milloin lähdetään taas matkoille... :)

Holiday snapshots


Back to work tomorrow, so I decided to take a minute to remember our trip to Crete. Our holiday destination Gerani was a nice little place next to Platanias, where we walked every evening for dinner. The food was great every day and our holiday went very well, everyone was healthy and no-one even got sunburns. Our hotel Atlantica Caldera Beach was great and our room was cozy, clean and very big. We spent most of our holiday just relaxing. We hung out at our hotel pool or at the beach (or at our balcony during the hottest times of the day), but we went for a couple of little tours to the hills and mountains. All and all, our holiday was wonderful and the kids have already started asking when we are going on holiday again... :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia.Suunnittelemme matkaa samaan hotelliin,minkä huone valinnan teitte että saitte noin hyvän huoneen?

    VastaaPoista
  2. Hei, varauksen yhteydessä oli mahdollisuus valita haluaako parvekkeellisen vai maaparveke-huoneen. Lisäksi oli mahdollisuus valita mistäpäin hotellialuetta huoneen halusi (rauhallisempi vai aktiivisempi puoli). Muistaakseni parvekkeesta tuli pieni lisämaksu, mutta valinta rauhallisemmalta puolelta sisältyi hintaan.

    VastaaPoista