perjantai 7. syyskuuta 2012

Värit vaihtoon

Antton-sohvamme ovat palvelleet meitä uskollisesti yli yhdeksän vuotta ja ovat edelleen yhtä jämäkät kuin uutena, mutta suklaanruskea väri on alkanut viime aikoina kyllästyttää. Sohviimme on mahdollista vaihtaa myös runkojen päälliset, joten ajattelin kysäistä huonekaluliikkeestä, mitä moinen hupi maksaisi... Nyt tiedän. Uudet päälliset sohviin maksavat n.2000 euroa eli enemmän kuin itse sohvat aikoinaan. Okei... se siitä ajatuksesta sitten. (Ymmärrän kyllä, että kotimainen työ ja laadukkaat verhoilukankaat maksavat, mutta toisaalta ei ole ihme, että kansan syvät rivit ostelevat 199 euron sohvia, jotka parin vuoden päästä ovat jo kaatopaikkakamaa.)

Koska väri edelleen tympii, mutta paria tonnia a) ei ole ylimääräisenä käytettävissä sohvanpäällisiin ja b) ko.summa tulisi tarpeeseen ihan muuhun käyttöön - pitää turvautua varasuunnitelmaan eli irtopäällisiin. Roikuin sunnuntai-iltapäivän netissä etsimässä sopivannäköisiä päällisiä ja tarjonta oli TODELLA laihaa. Elloksella oli yksi malli, joka olisi ollut ihan kiva, mutta tietenkin haluamani väri oli loppuunmyyty. Laajensin hakua vähän kauemmaskin, mutta yhtä laihoin tuloksin.

Bemz-nettikauppa yllätti kuitenkin iloisesti. Putiikin ideahan on loistava, jos omistaa Ikea-kalusteita, joihin haluaa uudet päälliset, kangasvaihtoehtojakin on hulvaton määrä. Valitettavasti mikään Ikea-sohvamalli ei ole mitoiltaan tarpeeksi lähellä meidän sohvien mittoja. Bemz:llä on kuitenkin saatavilla myös non-ikea sohvanpäällisiä/irtohuppuja, joissa oli ihan hyvä kangasvalikoima, joten pistän tilauksen vetämään sinne suunnalle, kunhan saan päätettyä sen sopivimman kangasvaihtoehdon ja sävyn...

Itse asiassa tilasin jokin aika sitten Bemz-outletista uudet päälliset Lillberg-keinutuoliimme. Valkoisesta tuolista tuli nyt musta. Aika kiva!


Changing colours

Our sofas have loyally served us for over nine years and are still as sturdy as new ones, but I've recently started growing tired of the brown colour of the upholstery. The upholstery is changable, so I asked from our furniture store what new upholstery would cost - 2000 euros. Well, now I know... the new upholstery would actually be more expensive than the sofas were when we bought them. (I understand that sewing work and quality fabrics are expensive, but on the other hand it's not surprising that many people buy 199-euro-sofas which are ready for the skip in a couple of years.)

So much for that idea then - and now to plan B. I spent my Sunday afternoon in the internet searching for good-looking sofa slipcovers - apparently there aren't many. Anywhere.

Luckily the internet shop Bemz came to the rescue. Their idea is great if you own Ikea furniture and want new fitted upholstery, there's like a million fabrics to choose from. Unfortunately our sofas aren't sizewise close enough to any Ikea model, but Bemz also has some loose slipcovers for non-Ikea models - also with several fabric and colour choices. I'll have to place an order as soon as I can decide the best fabric and shade option...

In fact I ordered new slipcovers for our Lillberg-rocking chair from Bemz outlet recently. Our white rocking chair is now black. Nice!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti