keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sadonkorjuu

Tänä keväänä saatiin vihdoin aikaiseksi tehdä pihaan kasvimaa ja satoa on tullut jo yllättävän hyvin.

Retiisejä on poimittu heinäkuulta asti ja niitä on auliisti jaeltu myös kyläilijöille kotiinviemisiksi. Hernesato korjattiin viime viikonloppuna ja sekin oli yllättävän runsas.

Perunasatoakin on jo kärkytty. Kokeiltiin nostaa ensimmäiset perunat, jotka osoittautuivat aikamoisiksi jötkäleiksi. Odotin, että perunapenkistä nousee pingispallon kokoisia pikku pimpuloita, mutta ne olivatkin varsin kunnioittettavan kokoisia. Pitänee lähiaikoina pitää oikein perunannostotalkoot ja poimia loputkin parempaan talteen.

Vain salaatit kieltäytyivät jostain syystä kasvamasta. Pitänee yrittää uudelleen ensi vuonna.

Mansikkamaa on tuottanut satoa jo useamman vuoden ja miehen keväisen ahkeruuden ansiosta mansikkapenkit ovat tänä kesänä kukoistaneet. Pari eri aikaan kypsyvää lajiketta takasivat, että mansikoita saatiin heinäkuun alusta elokuulle asti.

Pienet ja heiveröiset vadelmapensaatkin ovat olleet sangen tuotteliaita. Viimeisimmät kypsyneet yksilöt menivät koiran suuhun. Pikkuinen on jostain syystä hillittömän perso vatuille ja syö niitä suoraan puskasta.

Mustaherukat poimittiin talteen heinäkuun lopulla, mutta suurin osa punaherukoista meni lintujen suuhun.
Harvest time

This year we finally got into planting a kitchen garden and so far we have got quite a good harvest.

We have picked raddishes since July and also handed them to visitors. Last weekend we collected our surprisingly big pea harvest.

Our potatoes look nice as well, we in fact picked the first ones the other day. I expected to see little potatoes but these were huge! Well have to pick the rest of our potato crop soon. Only the salads we planted didn't grow. We'll have to try again next year.

Our strawberry bed has been productive and we enjoyed sweet strawberries from early July until August.

Our raspberry bushes are still small, but surprisingly productive. The last ripe raspberries got eaten by our puppy, she just seems to love them!

Blackcurrants got picked at the end of July, but our redcurrants mostly got eaten by birds.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti