lauantai 12. heinäkuuta 2014

Mökkiprojektin väliraportti

Keväällä ostettu pihamökki alkaa vihdoin nousta tontillle. Aloitettiin projekti pohjustamalla mökinpaikka maanpeitekankaalla ja soralla, sitten ladottiin lecaharkot paikoilleen.

Seuraava vaihe olikin jos ei se työläin niin ainakin hämmentävin, kun piti lajitella mökkipaketin sisältämät kaikki miljoona laudanpätkää. Sen jälkeen päästiin vihdoinkin varsinaisiin rakennuspuuhiin ja 3D-palapeli alkoi vihdoin hahmottua...

Kun saatiin mökkiosa pystyyn ja oltiin aloittelemassa katososuuden pystytystä, huomattiin, että paketista puuttuu pari tärkeää osaa, nimittäin katososan takaseinän U-profiilitukipalkit. Mies kävikin Kodin Terrassa reklamoimassa ja homma hoitui tosi näppärästi; meille toimitetaan puuttuvat palkit ensi viikolla suoraan puutuotefirmasta.

Vaikka sivukatosta ei vielä saadakaan pystyyn, mies pääsi naputtelemaan jo mökkiosan kattoa paikalleen ja minä sain tänä aamuna sudittua mökin ulkoseinät ValttiColorilla. Seinäpinnat ovat sävyä Piki ja ovet, nurkkalaudat ja kattopalkit sävyä Lumi. ValttiColorin "vetisyys" aiheutti haasteita etenkin Lumi-sävyn kanssa, kun valkoisia roiskeita lenteli ties minne. Lumi-sävyn peittävyydessä on myös toivomisen varaa, joten joudun sutimaan ainakin ovet vielä toiseen kertaan.

Kun ensi viikolla saadaan katososakin pystyyn ja päästään kiinnittämään kattohuovat paikoilleen, mökki alkaa olla ulkokuoreltaan valmis.

Sitten pääsen sisustamaan mökin sisätiloja... jännää!


Building project report

The garden shed project is well on its way. We have the walls up, I've painted the outside walls and my husband is putting the roof together. We've been slightly delayed, because there were a couple of parts missing from the canopy part of the shed - they will be delivered to us next week. Luckily the construction is such that we can now build the roof of the shed part and the roof of the canopy part can be put up later. I also painted the outside walls of the shed.

By the end of next week we should have the whole shed up and then it's finally time to furnish it... exciting!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti