tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pihamökki - sisätilat

Kun mökki saatiin onnellisesti pystyyn ja sisä- ja ulkopinnat käsiteltyä, päästiin projektin hauskimpaan osuuteen eli kesähuoneen sisustukseen!

Ulkopuolelta mökki on ValttiColor -sävyä Piki ja ovet ja nurkkalaudat sävyä Lumi.  Sisäseinät vedin samaisella valkoisella ValttiColorin Lumi-sävyllä. Mies lakkasi lattian varastosta löytyneellä venelakalla ja asensi jalkalistat.

Kesällä mökki saa toimia ylimääräisenä oleskelutilana. Roudasin mökkiin lukutuoliksi ukkini vanhan nojatuolin, jonka päälliseksi nakkasin raidallisen puuvillaverhon.  Lattian pehmikkeenä on HM:ltä aikoinaan tilattu raitamatto ja sivupöytänä vanhan keittiönpöydän laippajalka, jonka päällä on vuosia sitten Indiskasta ostettu tarjotin.

Tekaisin mökkiin myös penkin vanhoista penkinjaloista ja kaapinovesta. Penkinpäällisen ompelin vanhasta pehmusteesta ja "muovikankaasta". Raidallista muovikangasta jäi yli sen verran, että sain surautettua siitä myös pienen pussukan.

Seinille oli pakko laittaa vähän somistusta, yhdelle seinälle kiinnitin vanhan avainkaapin ja toiselle seinälle pääsi peltitaulu, joka väreiltään ja tunnelmaltaan sopi mökin tunnelmaan paremmin kuin hyvin.

Oviaukkoon viritin verhovaijerin ja tunnelmanluojaksi - ja ötökkäsuojaksi - vanhan valoverhon.

Kun syksy ja kylmät kelit koittavat, voi maton ja nojatuolin nostaa sisävarastoon ja lattian suojata pressulla, niin ruohonleikkurit, puutarhakalusteet ja muut tavarat saa säiltä suojaan.

Ennen kuin syksy koittaa, pitää mökissä viettää ainakin yksi yö. Lupasin kuopuksellemme, että yövyn siellä hänen kanssaan. Mukaan otetaan tietysti eväitä, lukemista ja makuupussit :) 

Garden shed as a summer room

Now that our garden shed is ready, it's finally time to do some interior design. We used the same paint on the inside walls as the outside. The inside walls of the shed are white and we lacquered the floor with a clear lacquer.

In the summer this shed will be an extra room. I created a lounge vibe in the shed with my grandfathers old chair (covered with a cotton curtain), a striped carpet, a self-made table and bench. I hung an old key cabinet on one wall and a metal plaque on the opposite one. 

I hung some old sheer curtains on the doorway to create a peaceful atmosphere (and keep bugs away).

In autumn it's easy to wrap up the soft furnishings, lights etc. and take them in the house. Then we'll just toss a tarp on the shed floor and lift the lawnmower, patio furniture and gardening tools in the shed.

But before autumn I'll have to stay atleast one night in the shed. I promised our younger daughter that I'll sleep in the shed with her and we'll take with us something to eat, something to read and sleeping bags :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti