sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Olohuoneen uusi seinä

Olen kuukausi vuositolkulla kohkannut olohuoneen yhdestä seinästä. Ensin se oli hillityn beige, sitten tummemman harmaa, sen jälkeen vaaleamman harmaa. Olen miettinyt siihen vaikka minkälaista maalisävyä ja tapettikuosia .

Ennenkuin päästiin itse tapetointipuuhiin, piti pohjatyönä repiä seinästä Isotex-levyn pintakerros pois ja tasoittaa levyjen raot. Jostain syystä tämä työvaihe ei innostanut ja siksi tapetointihomma venyi keväältä alkusyksylle. Kun tuo työläin osuus saatiin vihdoin hoidettua, päästiin asiaan. Eikä tuokaan työvaihe loppujen lopuksi niin työläs ollut, torstai-iltana revin vanhan pintakerroksen pois ja perjantaina aamulla ja päivällä pakkeloin raot pariin kertaan. Illalla sitten vielä pikaisesti hiottiin pakkelipinnat.

Itse tapetointiin ei mennyt kuin luikaus lauantaina ja loppujen lopuksi seinästä tuli tiiliseinä.

Miksi? No sen takia, että pikkukuvioinen tapetti olisi näyttänyt seinällä levottomalta, liian tumma päällekaatuvalta, liian haaleakuvioinen valjulta ja pelkkä maalipinta jotenkin tylsältä. Plus että olohuoneen suunnalta katsellessa näkee käytävän harmaan vuolukivitakan valkotiilitaustaseinän. Eli olohuoneen "tiiliseinä" luo tiettyä jatkumoa käytävän kanssa.

Ja sitten joskus jos/kun mieli muuttuu/tähän kyllästyy, voi vaihtaa tilalle jotain toista tapettia. Varsinkin kun ei tarvi enää tehdä sitä ärsyttävää pohjatyötä...
New living room wall

I've been pondering for months years, what to do with one living room wall. First it was subdued beige, then darker grey, after that lighter grey . I've planned all sorts of paint shades and wallpaper patterns on it. Now I hit a brick wall(paper).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti