lauantai 25. lokakuuta 2014

Värihaaste 1/5: harmaa

Blogeissa on syksyn aikana kiertänyt värihaaste, jossa esitellään kodista viisi väriä. Ajattelin itsekin osallistua haasteeseen.

Ensimmäiseksi väriksi valitsin kotimme perusvärin harmaan. Harmaata löytyy meiltä suurempina pintoina keittiön ja käytävän seiniltä ja pienempinä yksityiskohtina tällä hetkellä olohuoneen sohvilta vilteistä ja tyynyistä - ja olohuoneen uudesta harmaavalkoisesta matosta.

 Olohuoneen yksi seinä oli pitkään harmaa ennen tiilitapettia ja nykyisen pikkumakuuhuoneemme (joka oli ennen kuopuksen huone) pinkki päätyseinä maalattiin harmaaksi ennen lautatapetointia.


Harmaa eri sävyissään on kaunis ja rauhallinen väri olematta kuitenkaan tylsä (harmaa on uusi beige). Harmaata yleisväritystä on helppo piristää kirkkailla väripilkuilla ja harmaa korostaa kirkkaiden värien kirkkautta.

Ja juuri sitä oikeaa harmaasävyä on ihan helkutin vaikea löytää (siksi se olohuoneen seinä vaihtoikin väriä useampaan kertaan...)

Colour challenge 1/5: grey

This colour challenge has circulated around in the Finnish blogs. I thought I'd take part in it, too.

First colour has to be our home's basic colour grey. Our kitchen and lobby walls are grey. Couple of walls were grey until they were wallpapered.

Grey in its different shades is a beautiful and calm colour without being dull and it brings out the best of brighter colours.

And the perfect shade of grey is damn hard to find (that's why the one living room wall changed shade a couple of times... )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti