keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kesän tärkein projekti tehty!


Koiran kanssa on ollut tuskaa viettää aikaa pihalla, kun se on pidettävä kytkettynä hihnaan ja sitä on koko ajan vahdittava ja pidettävä pois pahanteosta. Kun raukka on vielä huonokuuloinenkin, niin sille ei auta edes huudella käskyjä ja komentoja. Suunnittelimme jo viime kesänä, että pihaan pitäisi aidata koiralle oma oleskelualue, jossa se saisi olla vapaana ja vähän kevyemmässä valvonnassa. Täysin ilman valvontaa sitä ei uskalla jättää, koskaan ei tiedä mitä se saa päähänsä...

Kevään mittaan suunnittelin, että kätevintä olisi aidata koiran oleskelualue terassioven ympärille. Eli terassi jäisi koira-aitauksen sisäpuolelle, mutta pihamökki sen ulkopuolelle. Käytännöllisyyssyistä aitauksessa pitää olla myös portti. Koska koiramme on melkoisen kimmoisa yksilö, aitaverkon korkeus pitää olla vähintään 120 cm. (Siksi myös terassin kaidettakin pitää korottaa - ajattelin rimoista tehtyä runkoa, johon kiinnittäisi verkkoa. Silloin "terassiverkko" voisi toimia samalla vaikka köynnöstävien kasvien tukena.)

Kaiken suunnittelemisen jälkeen projektin toteuttaminen olikin yllättävän helppo ja nopea homma. Mies haki kaksi 25 metrin rullaa 120 cm korkeaa aitaverkkoa ja 15 kpl kestopuisia aitatolppia. Aloitimme aidanpystytyksen vetämällä ohjausnarut alueen rajoille, sitten mies teki rautakangella reiät maahan, nakutteli tolpat paikoilleen ja päästiin virittämään aitaverkkoa paikoilleen. Teimme kiinnityksen helpoimmalla mahdollisella konstilla eli nippusitein (pihamökin nurkalla käytettiin apuna myös rautalankaa ja terassin nurkalla sinkilöitä). Porttimekanismi saatiin aikaan kiinnittämällä seinään kolme koukkua, johon verkko kiinnitetään. (Terassikaidettakin korotettiin verkolla ja viimeistellään se siistimmän näköiseksi, kunhan keretään.)

Kokonaisuudessaan projekti saatiin tehtyä kahden päivän aikana (pätkissä sadekuuroja väistellen) ja projektin kokonaishintakin jäi noin sataan euroon.

Oli ihanaa päästää koira kirmailemaan vapaana pihalle. Se oli ihmeissään uudesta vapauden tunteesta ja innostui leikkimään niin, että se piti houkutella sisään herkkupaloilla. Nyt vaan odottelen hellekelejä, kun saadaan rennosti hengailla pihalla koko porukka :).Top project of the summer is completed (aka the dog enclosure)

We've planned an enclosure in our back yard for our dog. Last weekend we realized these plans. It was surprisingly fast and simple project. It wasn't even as costly as I feared (total cost about 100 €).

Our dog was soooo pleased to get this new freedom. Now I'm just waiting for hot weather and a chance to hang out carefree in the garden :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti