keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Vaateraivaus

Sain raivausinnon päälle ja päätin pistää vaatevarastoni ruotuun. En tiedä oliko innostuksen syynä ylitäyteen kertynyt vaatehuone, orastava neljänkympin kriisi, pihakirppistapahtuma vai kaikkien yhteisvaikutus. mutta nyt karsin vaatevalikoimaani kohtalaisen kovalla kädellä.

Nautin shoppailusta, mutta olen vähitellen tajunnut, että sellaiset vaatteet, mitkä vaatekaupan henkarissa näyttävät ihanilta, eivät välttämättä todellakaan näytä ihanilta päälläni. Olen vähitellen opetellut ostamaan sellaisia vaatteita, mitkä oikeasti sopivat minulle. Vaatemerkistä tai -liikkeestä riippumatta pyrin ostamaan hinta-laatusuhteeltaan hyviä vaatteita. Yli viittäkymppiä en raaski juuri koskaan sijoittaa yhteen vaatekappaleeseen, joten kalliimmat merkit saavat suosiolla jäädä kauppojen hyllyille.

Hyvistä periaatteista huolimatta toisinaan on tullut osteltua vaatteita, jotka on "ihan kivoja" tai jotka oli pakko ostaa kun halvalla sai... Nyt pistin tällaisia harhalaukauksia kiertoon.

Yritin karsiessani miettiä, millaisia vaatteita oikeasti tarvitsen; töissä meillä ei ole pukukoodia, mutta pyrin pukeutumaan töihin suht asiallisesti. Vapaa-ajan tyylini on astetta huolettomampi ja kotiasutkin olen yrittänyt päivittää siedettävän näköiseksi. Käytännössä vaatehuoneessa pitäisi nyt olla vain sellaisia vaatteita, joita oikeasti käytän.

Seulonnan seurauksena suoraan hyväntekeväisyyskirppikselle lähti pari muovikassillista vaatteita (t-paitoja, housuja jne.) ja myyntiin pihakirppistapahtumaan kertyi mekkoja, tunikoita, neuleita, toppeja, housuja, laukkuja, kenkiä jne.   Lisäksi säästin yhden laatikollisen vaatteita, joiden jossain vaiheessa ajattelin kelpaavan käyttöön tyttärille; lähinnä juhlamekkoja ja ajattomia neuleita.

Pihakirppistapahtumassa kauppa kävi karmeasta kelistä huolimatta yllättävän hyvin ja tienestiä tuli satasen verran. Karsin vielä jäljellejääneistä vaatteista ja tavaroista raakasti pari muovikassillista hyväntekeväisyyskirppikselle lähtijöitä.

Karsimisen myötä vaatehuone on nyt käytännöllisempi ja sieltä löytää vaatteita huomattavasti helpommin. Täytyy kyllä tunnustaa, ettei se vieläkään kovin tyhjältä näytä...
Myös kausivaatteiden varastointi helpottui, kun niillekin vapautui huoneesta hyllytilaa.


Fixing my wardrobe malfunctions

I cleared out ill-fitting, disused and excess clothes from my walk-in-closet.  I tried to sell the best ones on a yard sale happening (flea market race) last weekend. I actually did quite well despite the miserable weather we had and got about 100 euros. The rest of the cleared out stuff I took to the charity shop.

Now the dressing room is a lot more functional and I should only have clothes I really wear. I have to confess that there still is quite a lot of them...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti