sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pikkuvessan remontti, osa 2: hommat aluille...

Vuosien jahkailujen jälkeen rykäistiin tänä syksynä vessaremontti käyntiin, kun tilasin uudet kalusteet. Nekin ovat kyllä ehtineet odottaa paketeissaan eteisaulassa jo reilun kuukauden...

Remontin ensimmäisenä käytännön työvaiheena maalasin vessankaton valkoiseksi. Olen aiemmin käyttänyt Tikkurilan panelikattomaalia, mutta päätin vaihteeksi kokeilla Teknoksen tuotetta. Ainakin tuotetietojen perusteella Teknoksen maali on riittoisampaa kuin Tikkurilan.

Ensimmäisen pensselöintikerran jäljiltä jälki oli sen verran läpikuultavaa, että maalasin katon kahteen kertaan. Maalipöntön kyljessä kuivumisajaksi ilmoitettiin 3 tuntia, mutta kun noin puolentoista tunnin jälkeen tunnustelin maalipintaa, oli ensimmäinen kerros jo aivan kosketuskuiva, joten sudin toisen kerroksen samantien pintaan. Valkoinen katto tuntuu nostavan huonekorkeutta ainakin puoli metriä.

Seinät olen maalannut nyt yhden kerran. Maalaushommat vaativat valmistelua ja poistimmekin tilasta pönttöä lukuunottamatta kaiken muun. Ennen maalaamista poistin silikonisaumaukset lattianrajoista, sitten pesin seinät. Hankin pesua varten Tikkurilan maalipesua, mutta se oli sen verran tujua ja vahvasti haisevaa tavaraa (kaliumhydroksidiliuosta muilla kemikaaleilla höystettynä), etten uskaltanut käyttää sitä kuin yhden seinän pesemiseen. Sen jälkeen totesin, että pesen muut seinät karhealla sienellä ja hankausnesteellä.  Pesupuuhien jälkeen odotin vuorokauden ennen maalausurakan aloittamista. Maalasin pesemäni seinäpinnat valkoisella Ronseal-kaakelimaalilla käyttäen pientä vaahtomuovitelaa ja saumoissa pensseliä. Ensimmäisen telaus-/pensselöintikerran jäljiltä seinät näyttävät vielä kohtalaisen kamalilta, mutta toisen maalikerroksen pitäisi näyttää tasaisemmalta. Jos ei näytä niin sitten olen liemessä.


Remontin etenemisestä lisää myöhemmin - edessä onkin vaativimmat työvaiheet, kun pönttö pitää irrottaa ja vanhat lattialaatat poistaa.

Toilet makeover, part 2: starting the work

After years of procrastinating, we finally got started with this renovation. The new cabinets and washbasin arrived a few weeks ago and will still have to wait for a while. First we have to do some painting and re-tiling.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti