keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Pikkuvessan remontti, osa 5: VALMIS!

Pikkuvessan remontti kaikkine työvaiheineen on vihdoinkin ohi ja pääsemme viimein nauttimaan työn tuloksista. Remontin ajoitus ei ollut paras mahdollinen, kun purku- ja rakennushommia tehtiin kuopuksen synttäri-/isänpäiväviikolla/-viikonloppuna, joka aiheutti hieman ylimääräistä stressiä ja miehen työvuorokuvioidenkin takia hommat venyivät, kun putkimiehen pystyi tilaamaan paikalle vasta viime viikon maanantaina.

Putkimiehen käynnin jälkeen kiinnitimme pöytätason allaskaapin viereen huoneen nurkkaan. Olin hankkinut huoneeseen myös Josef-peltikaapin, joka oli tarkoitus sijoittaa peilin viereen pöytätason päälle tai ruuvata kiinni seinälle, mutta en halunnut tukkia tilaa, joten peltikaappi pääsee johonkin toiseen huoneeseen. Peltikaapin sijaan ripustin seinälle NY-karttataulun. Sähkömieskin saatiin kylään ja nyt tila on asianmukaisesti valaistu.

Lattialaattoja irti nakutellessa ja välillä muissakin työvaiheissa tuli sellainen olo, että olen avannut varsinaisen Pandoran lippaan - hirvitti, mitä olen mennyt aloittamaan ja mihin tämä mahtaakaan päättyä.

Ostoskuviotkaan eivät kaikilta osin menneet hyvällä mielellä. Sain yhdellä ostosreissullani aivan legendaarisen paskaa palvelua. Palvelu oli niin häkellyttävän huonoa, etten edes tajunnut antaa siitä palautetta heti samantien, mutta ostostapahtuman jälkeisenä päivänä lähetin netin kautta kirjallisen palautteen omalla nimelläni ja yhteydenottopyynnöllä varustettuna. Sain viestiini vastauksen muutaman päivän kuluttua. He kyllä pahoittelivat tapahtunutta,  mutta tokkopa tuo henkilökunnan tai ainakaan sen yhden sankarin palveluhenkisyyttä parantaa.

Budjetin suhteen ei onneksi tullut yllätyksiä, arvioitu 800-1000 € piti, toteutuneet kustannukset olivat melko tarkkaan 900 euroa.

Joka tapauksessa nyt kun naismuistiin vastahakoisin remontti on luojan kiitos valmis ja uudesta wc-tilasta on reilun viikon verran käyttökokemusta, voin sanoa, että kyllä kannatti! Vessassa on nyt enemmän ja toimivampaa säilytystilaa, huone tuntuu aiempaa avarammalta ja muutenkin enemmän meidän näköiseltä.Ja lopuksi vielä paljonpuhuva ennen ja jälkeen -kuva:
Before - After
Tämä "pikkuremppa" oli monella tapaa opettavainen:
1. Toisten remontoijien jäljiltä huonetta rempatessa olisi paras purkaa huone alkutekijöihinsä ja tehdä se kokonaan uusiksi, sillä koskaan ei tiedä, millaisia ratkaisuja kukin remontoija on tehnyt. Itsekin oletin laattojen alta löytyvän jotain aivan muuta kuin 70-luvun muovimattoa...

2. Laadi eri työvaiheille (tarkka) aikataulu, niin saat realistisen kuvan remontin kestosta.

3. Älä ryhdy remonttiin ennen jonkun perheenjäsenen synttärijuhlia (ellet ole aikatauluttanut remonttia niin, että se on varmasti valmis ennen juhlia). Uudenkarhea wc-pytty ei ole millään tapaa kaunis sisustuselementti olohuoneen nurkassa...

4. Ennen naimisiinmenoa varmista, että puolisosi on samalla tapaa remonttihenkinen kuin sinäkin. Vastahakoisen kumppanin kanssa ei remppahommissa tule kuin riitaa. (Tästedes pitänee tyytyä pienempiin projekteihin ja tehdä ne ihan itsekseen... )


Toilet makeover, part 5: DONE!

We have finally completed the makeover of our small toilet and now we can enjoy the fruits of our labour.  Eventhough I had several moments of desperation during the renovation and I regretted opening a can of worms while removing the old floor tiles (and also in some other stages of the reno), I can now finally sigh from relief.  The new toilet is lighter, brighter and most of all a lot more functional. We have great storage space and the room is more our style.

I also feel I learned many things during this little project:
1. When renovating after somebody else's renovation, it's best to gut the space and start from scratch. You never know what kind of solutions the previous renovators have come up with. (Such as tiling on top of an old plastic carpeting...)
2. Make a schedule for the project, so you can get a realistic view of  every step of the renovation.
3. Do not start the renovation before a family member's birthday or other special occasion (unless you have scheduled it so, that it's definitely ready before the special day/party). New toilet bowl is never a good design element in the living room.
4. Before marriage, make sure that your spouse is as reno-minded as you. Renovation is hell with a reluctant partner. (I'll have to settle for smaller solo-projects from now on... )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti