keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Uudisraivaaja

Krooninen tyytymättömyys omaan kotiin ja ennenkaikkea sen tavarapaljouteen on ruvennut tympimään ja nyt se tottavie loppuu; käärin hihat ja luon kodistani sellaisen paikan, missä on hyvä olla. Aion vakaasti hankkiutua eroon esineistä, jotka eivät tuota iloa. Ihan fundamentalisti-KonMaria minusta ei saa, kotona on kuitenkin pakko säilyttää kaikenlaista lasten kausivaatetta, -kenkää, harrastusvälinettä ynnä muuta tarvekalua. Miehellä on omat kirja-, lehti- ja soitinkokoelmansa, minun sisustuslehtikokoelmistani tai vaatevarastostani puhumattakaan. Tavoite kuitenkin on, että raivauksen jäljiltä kotona on vain mieluisia tavaroita eikä tyhjänpäiväisiä ja turhia juttuja viemässä tilaa. Ja että kaikelle on paikkansa.

Homman nimi on nyt se, että myyn/lahjoitan/nakkaan pois sellaiset huonekalut, sisustustavarat, vaatteet, kengät ja muut, mitä ei enää käytetä ja jäljellejääville tavaroille luodaan järkevät säilytyspaikat, missä ne pysyvät siististi järjestyksessä ja löytyvät helposti.

Kirpparikeijun blogissa oli viime syksynä täräyttävä postaussarja hänen raivausprojektistaan ja se jäi jotenkin kummittelemaan alitajuntaani.  Liikkeellepanevana voimana oli myös kuopuksen toive huoneenvaihdosta. Lupauduin huoneenvaihtoon, mutta ehtona on, että hänen on luovuttava turhista tavaroista ja "uuteen" huoneeseen siirtyy vain oikeasti tärkeät tavarat ja vaatteet.

Uusi vuosi alkaa siis raivaushenkisellä elämäntaparemontilla, turhasta painolastista luopumisella. Huone kerrallaan, vähitellen, pitkällä tähtäimellä ajatellen. Alkuvuoden aikana tulen avautumaan aiheesta enemmänkin.

Viikonloppuna aloiteltiin jo raivausta pienimuotoisesti, kun minä järjestelin vaatehuoneen ja mies harrastehuoneen. Tästä on hyvä jatkaa!

Clearing for good

I've been chronically dissatisfied with our home and now I'm going to put an end to it and make our home a happy place. I'm going to get rid of a lot of things that do not bring me joy. I'm not going totally KonMari, but I know we have a lot of  useless stuff lying around taking up precious space.

Plan is that I'll sell/donate/throw away all that does not fit our home anymore and create functional storage space for the things we want to keep.

When our younger daughter told that she wants to move back to her old, smaller room, I saw it as an opportunity to clear a lot of her disused stuff away. This way she has only the important things in her new room.

So this year will start with a lot of clearing and letting go of old baggage. I shall keep you updated. (We had a good start with the project last weekend, when I cleared the dressing room and my husband organized the hobby room.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti