lauantai 6. helmikuuta 2016

Raivausprojekti: kuopuksen huoneen muutto (eli toisen polven kalusterallaaja)

Kuopuksemme keksi ennen joulua, että hän voisi muuttaa takaisin vanhaan huoneeseensa eli nykyiseen harrastehuoneeseen. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta oli käytännössä kohtalaisen työlästä ja siksi projekti onkin vähän lykkääntynyt. Nyt kuitenkin tartuttiin toimeen.

Ensin mies roudasi harrastehuoneesta pois punttipenkin, painot, kahvakuulat, nyrkkeilysäkin ynnä muut kuntoiluvälineet. Sitten nosteltiin huoneesta keittiöaulaan kirjahylly (joka piti tietysti ensin tyhjentää), urkuharmoni, säilytysarkku  ja vinyylinojatuoli.

Seuraavaksi purettiin kuopuksen huoneesta parvisänky pienempiin paloihin, että saatiin se siirrettyä uuteen paikkaansa, koottiin se uudessa huoneessa ja kannettiin kuopuksen vanhasta huoneesta kirjoituspöytä ja kirjahylly uuteen huoneeseen. Samalla kannettiin vaatehuoneesta apteekkarilipasto kuopuksen uuteen huoneeseen ja mustavalkoinen lipasto vaatehuoneeseen.

(Tässä välissä siirrettiin keittiöaulasta romppeet "uuteen" harrastehuoneeseen. Uuden harrastehuoneen paljastuksen aika on joskus myöhemmin...)

Myös seuraava vaihe oli kohtuutyöläs, kun kuopuksen uuden huoneen kaapeista piti tyhjentää kaikki sinne kasatut tavarat lakanoista mattoihin, koristetyynyihin ja siivousvälineisiin ym.ym.ym., jotta saatiin siirrettyä näihin kaappeihin kuopuksen vaatteet ynnä muuta tavaraa. Kaapeista tyhjätyt tavarat kasattiin tässä vaiheessa uuden harrastehuoneen nurkkaan, sillä seuraava projekti on harrastehuoneen komeroremontti. Siitä lisää myöhemmin, kun saadaan homma käyntiin.

Muuttopuuhien yhteydessä karsittiin tavaramäärää kohtuullisen kovalla kädellä: hyväntekeväisyyskirpparille vietiin kirjoja, leluja ym. pikkutilpehööriä,  osa pieneksi jääneistä vaatteista laitettiin myyntiin fb-kirpparille ja loput vietiin vaatekeräyslaatikkoon. Lisäksi paljon kaikenlaista lippulappusta, askarteluviritelmää ym. pistettiin surutta roskiin/paperinkeräykseen (kaiken romppeen läpikäynti oli yllättävän aikaavievää puuhaa, jonka parissa kului ilta jos toinenkin...).

Huonekaluja on siis hilattu urakalla huoneesta toiseen. Lopputulos on ainakin kuopuksen huoneen osalta onnistunut ja uusi, kompakti huone näyttää nyt tältä. Kuopus halusi huoneeseen television ja osti sen omilla säästöillään. 


Clearing project: room move

Our younger daughter decided she wants to move back to her old, smaller room. Now we finally started the move and furniture pieces have travelled from room to room. We have also got rid of a lot of stuff. I think our daughter's new room is quite cozy. She bought the tv with her own savings.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti