keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Raivausprojekti: Komero uusiksi

Makuuhuoneemme ja "uuden" harrastehuoneen välissä on pikku-wc:n lisäksi kaappi ja liinavaatekomero. Koska makuuhuoneesta on jo kulku suureen vaatehuoneeseen, päätin tehdä kaappi-liinavaatekomerosta pienen vaatehuoneen/liinavaatekomeron, johon tulee kulku harrastehuoneen puolelta.

Halusin kokeilla, onnistuisiko tämän mittaluokan remppa minulta ihan yksin. Aloitin lauantaiaamuna, kun mies lähti kertausharjoituksiin. Ensin tyhjensin  liinavaate  sekatavarakomeron, sitten irrotin hyllyt komeron puolelta ja sen jälkeen harrastehuoneen kaapin puolelta. Irrotin samalla myös ylimääräiset komeroiden ovet. Homma sujui sen verran nopeasti, että ennen lounasaikaa ehdin saada väliseinänkin osittain purettua.

Lounaan jälkeen jatkoin uusin voimin ja pistin uudenkarhean pistosahani laulamaan. Leikkasin väliseinästä ensin makuuhuoneen oviaukkoon tarvittavan palan ja sitten harrastehuoneen puolelle tarvittavan palan. Ihme kyllä en loukannut itseäni, vaikka sahankäsittely oli kohtalaisen holtitonta ja leikkausjälki hiukan kiharaista. Vähitellen sain sahan hallintaan ja kohtuullisen siistit peitelevyt aikaiseksi.

Lauantai-iltapäivällä sain yllättävän näppärästi asennettua neljä hyllyä komeron vasemmanpuoleiseen seinään ja nostettua koritelineen hyllyjen alle. Ehdin lauantaina vielä järjestellä lakanat, viltit ja verhot uusille hyllyille.

Lauantai-illan rauhoitin lasten kanssa hengailuun; haettiin mäkkäriruokaa, saunottiin ja katsottiin yhdessä itkettävän hyvä elokuva Silta salaiseen maahan. Ja juhlittiin koiran 3-vuotissynttäripäivää :).

Sunnuntaiaamuna kiinnitin peitelevyt oviaukkoihin ja asensin yhden kapean seinähyllyn komeron oikeanpuoleiselle seinälle. Lounaan (itsetehtyä pizzaa) jälkeen piipahdin Biltemaan hakemaan varastohyllyä päätyseinälle ja koritelinettä toisen kaveriksi. Olisin ostanut puisen varastohyllyn, mutta koska niitä ei ollut, tyydyin B-suunnitelmaan eli tukevaan muovihyllyyn. Koritelineenkin jouduin hakemaan KodinTerrasta.

Mies palasi kertausharjoituksista, kun olin kasaamassa muovihyllyä ja oli iloisesti yllättynyt toimeliaisuudestani. Sunnuntai-iltapäivällä rakentelin vielä liimapuulevystä tason koritelineiden päälle ja kiinnitin pari koukkua komeron oikeanpuoleiselle seinälle.

Uudessa komerossa on paljon säilytystilaa, joka tällä hetkellä on käytössä lakanoille, verhoille, päiväpeitoille ym. sisustustavaroille ja -tekstiileille, kausivaatteille ynnä paljon muulle. Mikäli huone taas tulevaisuudessa tulee makuuhuonekäyttöön, mahtuu komerossa säilömään paljon vaatteita yms.

Viimeistelyhommat ovat vielä tekemättä; peitelevyjen saumat pitää paklata ja peitelevyt tasoitetapetoida/maalata. Harrastehuoneen puolelle tarvitaan myös listoja viimeistelyyn. Komeron sisäseiniäkin voisi ehkä hiukan siistiä. Myös komeron valaistus pitää saada toteutettua järkevästi.

Hintaa komeroremontille kertyi viitisen kymppiä (=uuden varastohyllyn, koritelineen ja muutaman hyllynkannakkeen verran), kun pystyin hyödyntämään vanhoja hyllylevyjä, hyllykannakkeita yms. uudessa komerossa.

Täytyy tunnustaa, että olen kyllä aika ylpeä miten hyvin onnistuin tässä projektissa täysin omin voimin ja ihan yksin.Walk-in-closet makeover

I decided to combine our linen closet and hobbyroom's wardrobe to a walk-in-closet. I did the project while my husband was away for one night last weekend. I first emptied the space, then removed the shelves and finally the chipboard partition wall. 

I installed four shelves on the left side wall and arranged our sheets, curtains etc. on the shelves on Saturday afternoon. Saturday evening was family time with the kids; we bought take-out, bathed in our sauna and watched a tear-jerker movie; Bridge to Terabithia. And celebrated our dog's third birthday :)

On Sunday morning I mounted one narrow shelf on the right side wall, installed some hooks on the wall and bought one freestanding shelf for the back wall. I used the cut-out pieces from the partition wall to board up the bedroom doorway and one doorway of the double doors from the hobbyroom. 

My husband returned home on Sunday afternoon as I was putting together the freestanding shelf. He was pleasantly surprised about my renovation.

I still have finishing touches to do; the doorway boards need to be painted and we need to install some battens on the hobby room doorway. The closet lighting also has to be installed.

All and all, I have to admit that I kinda feel proud of myself for doing this project totally on my own.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti