torstai 21. huhtikuuta 2016

Terassi- ja pihasuunnitelmia

Aloitin haravointikauden jo huhtikuun alkupuolella. Kevätauringon helliessä homma oli oikein mukavaa ja innosti suunnittelemaan tulevan kesän pihaprojekteja. Viime päivien vesi-/räntäsateet ovat kyllä hiukan latistaneet kevätfiiliksiä, mutta yhtä ja toista olen silti suunnitellut:

Ensimmäisenä hommana terassi pitää öljytä ennenkuin siihen nostetaan mitään ruokailuryhmiä tai muita kalusteita. Puuöljy ja pensseli odottavat varastossa sopivan lämpöistä vuorokauden keskilämpötilaa, joten tämä homma pitäisi hoitua helposti kunhan kelit sen sallivat.

Toinen hoidettava homma on oleskeluryhmän hankinta, tarkoituksena olisi kalustaa pihamökin katokseen kesäolohuone. Useammassakin paikassa näyttää olevan tarjolla sohva + 2 nojatuolia + sohvapöytä -yhdistelmiä, halvimmillaan noin 250 euron hintaluokassa.

Kolmantena listalla on joko nykyisen ruohonleikkurin korjaaminen tai uuden hankinta. Mies kiskaisi syksyllä ruohonleikkurin käyntiin sen verran voimakkaasti, että käynnistysnaru jäi käteen ja käynnistysmekanismi hajosi. Pitää ottaa selvää, saisiko koneeseen varaosia vai pitääkö hankkia kokonaan uusi leikkuri.

Lisäksi tarkoitus olisi roudata puutarhakaatikselle useampi peräkärryllinen puutarhajätetta, mutta ensin pitäisi vuokrata peräkärry. Samalla saisi kelkkoa ainakin pari kuormaa muuta jätettä hyötyjäteasemalle.

Ja koira-aitaustakin olisi kiva vähän suurentaa, mutta ensin pitäisi siirtää hiekkalaatikko toiseen paikkaan ja muuntaa se yrttienkasvatusaitaukseksi.

Ei mitään suurensuuria suunnitelmia, mutta lienee näissäkin ihan tarpeeksi tekemistä tälle keväälle ja kesälle :)

Joku tämän tyyppinen kalustesetti olisi kiva pihamökin katokseen
(I'd love to have this kind of set in the canopy)
kuva/picture: Netrauta

Garden plans for spring and summer

Last weekend was warm and sunny and I started raking the garden and making plans for this spring.

First of all we need to treat our back deck with wood oil before bringing out the furniture.
Second job for this spring is finding outdoor sofa and chairs. I plan to furnish the canopy area of the garden shed as an outdoor living room.  Thirdly we need to fix the lawnmower or get a new one. 

Item four on the list is renting a trailer and making several trips to the garden waste station. Also it would be nice to expand the dog enclosure, but first we should empty the sandbox and make it a planter box.

No grand plans, but I'm glad if we get all done during this spring/summer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti