perjantai 10. kesäkuuta 2016

Myrskyn jälkeen

Myrskyvaroitukset eivät säikäyttäneet, mutta keskiviikkoiltana alkoi hymy hyytyä, kun yksi pihakoivuista alkoi uhkaavasti taipua - ja vähitellen taipui lisää - ja kaatui. Vieläpä trampoliinin päälle. Oikeastaan tämän puun kaatumiskamppailu oli vielä jännää koko perheen viihdettä. (Lukuunottamatta sitä, että trampoliini hajosi.) 


Myöhemmin illalla, kun lapset olivat jo nukkumassa, mies huomasi, että pienemmän pihapihlajan toinen haara oli kaatunut, onneksi alla ei ollut kuin nurmikkoa.


Ei kahta ilman kolmatta. Yön aikana iso pihapihlaja, joka näkyy ylläolevassa kuvassa vielä ehjänä, oli rysähtänyt kumoon. Onneksi tässäkin tapauksessa muilta vahingoilta vältyttiin.


Yöunet jäivät kyllä lyhyiksi ja katkonaisiksi, kun murehdittiin, etteivät takapihan koivut vain kaatuisi naapuritalon päälle. Myrskyisimmät tuulenpuuskat laantuivat torstaipäivän aikana ja näyttää siltä, että säästyimme pahemmilta murheilta. Talon toisen päädyn sembramännyt näyttivät kyllä jotenkin pälvikaljuuntuneilta, mutta pysyivät sentään pystyssä.

Nyt onkin sitten aikamoinen puusavotta edessä... onpahan ainakin polttopuuta vastaisen varalle.


After the storm

We had a unusually heavy storm wind at our region and we lost three trees from our yard; one birch and two rowans. The birch fell on our trampoline, but luckily the rowans fell on the lawn.

The falling of the first tree was a bit of fun family entertainment, but the joke got old really quick and we didn't get much sleep worrying whether trees at the end of the backyard would fall on our neighbours house. Luckily there was no further damage and the wind calmed down on Thursday evening.

Now we have an actual logging site on our backyard... atleast we will get a lot of firewood out of this lot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti