maanantai 12. joulukuuta 2016

Black Fridayn jälkimainingeissa

Suomessa kauppiaat lietsoivat kansaa black friday -hurmokseen ja joka tuutista tarjottiin erikoisalennuksia ja tarjouskoodeja (tarjoukset olivat suurimmalta osalta kyllä aika pieniä, useimmissa paikoissa vain -20%). Itse en tänä vuonna (verrattuna esim. viime vuoteen) langennut kovin pahasti hurmoshengen pauloihin, mutta käytin kyllä hyväkseni muutaman nettikaupan tarjouksia ja tein hyviä täsmähankintoja, jotka vähentävät mukavasti joulunalusstressiä.

Toisaalta ärtymyskerrointa nostaa Suomen Postin alati heikkenevä palvelutaso. Kun erinäisistä paketeista tipahteli seurantanumeroita, kyttäsin niitä silmä kovana ja suht liukkaasti ne tuntuivatkin liikkuvan - ainakin Seinäjoelle asti. Yleensä Seinäjoella lajiteltu paketti on napsahtanut pakettiautomaattiin noudettavaksi samana tai viimeistään seuraavana päivänä, kun se S-joella oli lajiteltu. Tänä syksynä paketit ovat jääneet Seinäjoelle seisomaan kolmeksikin päiväksi ja seurantatietoihin on muutettu arvioidun saapumisajan tilalle jotain yleispätevää lässytystä "jakelussa on häiriöitä". Aaaaaarghhhhhhhh! Viikolla 48 lähin pakettiautomaattikin oli niin tukossa, että sain soiton postin terminaalista, josta sain sentään haettua useamman paketin samalla kertaa. Viimeiset paketit kävin noukkimassa pakettiautomaatilta viime viikolla, jokaisen tietysti eri päivinä.


Kaikkia hankintoja ei sovi julkisesti esitellä, mutta jotain ostoksia voi vilauttaa kamerallekin. Adlibriksestä tuli tilattua betonipastaa, korkkilevyjä, kangasta ja lahjapaperia. Kunhan tässä jossain välissä ehtisi askartelemaankin.
Okei, karkkitilaus meni ehkä vähän överiksi, kun tilasin 1 kg:n M&M'sejä, 1,2 kg Royal-konvehteja, 1,7 kg Pätkis-minibiteseja, kilon verran englanninlakuja ja parisataa grammaa lontoonrakeita vielä päälle...
Black Friday

I did some moderate shopping on Black Friday and got some good purchases for Christmas. I do admit that I might have gone a bit overboard with my candy order...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti