keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Järjestelmällistä joulunodotusta

Joulukuu on tänäkin vuonna mennyt hirvittävän nopeasti ja joulunpyhätkin jäävät lyhyiksi, kun jouluaatto osuu lauantaipäivälle. Olen tänä vuonna yrittänyt hoitaa jouluvalmistelut järjestelmällisesti ja ilman turhaa stressaamista.

Lahjahankinnat olen onneksi hoidellut hyvissä ajoin ja siivoushommatkaan eivät ole aiheuttaneet stressiä, kun saunanpesut ja muut perusteelliset siivoukset saatiin tehtyä viime viikon aikana eri päivinä ja sopivina annoksina. Joulukuusi koristeltiin sunnuntaiaamuna ja samalla nosteltiin esille muutamia valittuja joulukoristeita eri huoneisiin. Ja tietysti seimiasetelma olohuoneen vitriiniin. Nyt jouluviikolla ei sitten tarvikaan töiden ohella tehdä muuta kuin hankkia jouluruuat ja tehdä aatonaattona nopea perusviikkosiivous.

Minun luonteenlaadulleni näköjään sopii parhaiten tällainen väljästi aikataulutettu jouluvalmisteluprojekti tehtävälistoineen. Listalta näkee, mitä hommia pitää tehdä ja milloin ja kun homma on tehty, saan sairasta tyydytystä kun voin vetää sen listalta yli.

Leipomuksia tietysti tehdään jonkun verran , mutta niistä ei stressailla vaan nautitaan leivontahommista kaikessa rauhassa eikä urakoida väkisin kymmentä sorttia pakollisia joululeivonnaisia, vaan leivotaan sitä mitä tykätään syödä. Kuopus esittikin jo oman toiveensa inkiväärikuivakakusta. Pipareita on itse asiassa leivottu jo pariinkin otteeseen (ja ensimmäinen satsi on jo ajat sitten syötykin). Loppuun vielä suositus: S-ryhmän Kotimaista-sarjan piparitaikina on huomattavasti parempaa kuin Myllyn paras.

Christmas preparations

December has gone fast and soon it's Christmas. Luckily I've already bought presents. I've also avoided Christmas cleaning stress by scheduling different tasks on different days (all got done last week). All I need to do before Christmas is a basic weekly cleaning. We decorated the Christmas tree last weekend and put out some decorations. Now we only need to get the Christmas groceries and then we're all set.

All we have left to do is buy the Christmas foods (ham, turkey, salmon, carrot casserole etc.) and do a quick weekly cleaning on the Friday before Christmas and we'll also have plenty of time to do some Christmas baking.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti