torstai 12. tammikuuta 2017

Viihtyvyydenparannusprojekti, osa 1: Uusia (tapetti)suunnitelmia

Olen taas viime aikoina diagnosoinut syitä kodin epämääräiseen epäviihtyvyyteen. Pitkällisten analyysieni jälkeen osasyynä tuntuu olevan kodin kompromissiratkaisut tyyliin "ihan ok". Tämä pätee osaan pintamateriaaleista ja sisustusratkaisuista. Viimeisin kuningasajatukseni on uusien tapettien hankinta ainakin keittiöaulaan ja ehkä myös keittiöön. Olohuoneen seinänkin haluaisin taas tapetoida...

Koska makuuhuoneen Cow Parsley -tapettiin en vieläkään, lähes kuudessa vuodessa ole kyllästynyt, ajattelin että klassikkotapetti on aina hyvä valinta. Cole&Sonin tapeteissa on ihania kuoseja, mutta myös ruotsalaiset retrotapetit miellyttävät silmääni. Boråstapeterilla on hyvät nettisivut (http://www.borastapeter.se/fi), jossa eri tapettikuoseja pääsee "koetapetoimaan" mallihuoneiden seinille. Heiltä voi myös tilata näytepaloja eri tapeteista. Viime viikolla postilaatikkoon tupsahtikin iso kirjekuori täynnä ihanuuksia ja viime päivinä olen hypistellyt tapettimallipaloja ja mallaillut niitä eri paikkoihin.

Keittiöaulan nykyisessä harmaapohjaisessa pallokuviotapetissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta retrohenkinen (kukka)tapetti toisi aulaan kotoisuutta ja syvyyttä, esim. Boråstapeterin Rabarber tummalla pohjalla (tai Koralläng sini-vihreäsävyisenä). Myös harmaapohjainen, mökkifiiliksiä tuova Flora-kuosi voisi olla kiva. Tällä hetkellä olen kallistumassa tummapohjaiseen Rabarberiin...

Keittiön ikkunaseinälle olen ajatellut vaaleanharmaan maalipinnan vaihtoehtona esim. Cole & Sonin Woods-tapettia tai Boråstapeterin harmaapohjaista Floraa.  Kaikkein ensimmäisenä tuo keittiön murheenkryyniseinä pitää kuitenkin tasoittaa ja ikkunanpokat maalata valkoiseksi. Sen jälkeen, kun keittiöaulan seinä on tapetoitu, nähdään paremmin mikä tapettikuosi siihen parhaiten sopii kaveriksi vai onko parasta pitäytyä yksivärisessä maalausjäljessä (kalkkimaalikin voisi olla aika kiva siihen seinään...).

Olohuoneeseen himoitsen jotain Wonderland-sarjan tapeteista, ja tapettinäytteiden joukossa olikin vihreäsävyistä Mårdgömmaa sekä palat Korallängia kaikissa kolmessa värivaihtoehdossa. Miehen suosikki olohuoneen seinään on Herbarium ja minun suosikkini olisi värikkäin Koralläng.
Ylärivissä (top row) Mårdgömma, Koralläng ja Herbarium,
keskellä (middle row) Flora, Rabarber vaalealla ja tummalla pohjalla
alimpana (bottom row) Koralläng sini-vihreäsävyisenä ja vaaleana

Wallpapering plans

I've been planning some new wallpapers for the kitchen lobby, the kitchen and maybe even for our living room. Since I've not yet - in almost 6 years - grown tired to the Cow Parsley -wallpaper we have in our bedroom, I think that a classic pattern is a good choice.

I ordered some wallpaper samples from Boråstapeter and there's just too many lovely patterns to choose from. At the moment I'm thinking of putting the dark Rabarber on the lobby wall and maybe the gray Flora on the kitchen wall. For the living room the top two are Herbarium and colourful Koralläng.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti