torstai 23. helmikuuta 2017

Ei ne suuret tulot...

Oman elämäni tarjoushaukkana yritän aina bongata hinta-laatusuhteeltaan hyviä löytöjä ja etsiä säästöjä suuriin kuluihin. Uskon jossain määrin vanhaan viisauteen, ettei köyhän kannata ostaa halpaa, mutta tiedän kokemuksesta myös sen, että nykymaailmassa hinta ei todellakaan takaa laatua. Viisainta olisi välttää turhia hankintoja ja ostaa harkitusti laadukasta. Yritänkin kovasti muuttaa kulutuskäyttäytymistäni harkitumpaan suuntaan.

Lisätulojen hankkiminen ainakin minulla vaikeampaa kuin kulujen karsiminen. Esim. turhien vaatteiden/tavaroiden/lasten urheiluvälineiden yms. kaupittelu fb-kirppisten kautta on vaivannäön ja saavutetun taloudellisen hyödyn suhteen kaikkea muuta kuin tuottoisaa.

Viime kuukausina olen onnistunut karsimaan kuluja saamalla useamman satasen alennusta vuotuisiin vakuutusmaksuihini, kun tietojenpäivityspuhelun yhteydessä mainitsin, että olisi kiva jos asiakasuskollisuudesta palkittaisiin. Myös sähkösopimuksen muutos omassa sähköyhtiössä määräaikaiseksi tuo lähes satasen vuotuisen säästön.

Silmälasit tilasin onnistuneesti netistä sikahalvalla ja himoitsemani tapetit keittiöaulaan ja olohuoneeseen onnistuin hankkimaan mukavilla alennusprosenteilla, uuden topin Lindexiltä sain hitusen halvemmalla ystävänpäiväalekoodilla. Niinkuin viime syksynä hehkutin, ihoni rakastaa Madara-luonnonkosmetiikkatuotteita. Puhdistusvaahdon, kasvovedet ja nokkosvoiteen olen ehtinyt jo kuluttaa loppuun, mutta sinnittelen pihlajavoiteen ja markettipuhdistustuotteiden kanssa seuraavaan Madara-aleen saakka... Uusin säästökonstini on kirjautuminen Bonusway:hin. Koska olen nyt parhaani mukaan yrittänyt hillitä ostohalujani, sitä kautta en ole vielä onnistunut säästöjä generoimaan. Lohduttaa kuitenkin tietää, että mahdollisten ostohimojen iskiessä voin säästää hitusen shoppaillessakin.

Suuria kuluja, kuten vakuutusmaksuja, sähkösopimuksia yms. kannattaa yrittää pienentää kilpailuttamalla ja vertailemalla. Kodinkone-, elektroniikka- yms. ostoksissa kannattaa tehdä hintavertailuja, täysin sama tuote voi toisessa kaupassa olla huomattavasti halvempi kuin toisessa. Vaate- ym. shoppailussa kannattaa googlata alennuskoodit, joilla voi saada isojakin alennuksia. Kannattaa kirjautua lempi(verkko)kauppojensa uutiskirjeiden tilaajaksi, sitäkin kautta voi saada erikoisalennuksia. Ei ne suuret tulot, vaan edes vähän pienemmät menot.


Spend less, shop wisely, tender out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti