maanantai 27. maaliskuuta 2017

Sunnuntaipuuhastelua

Siskontyttöni kysyi eilen, kelpaisiko minulle ukkini vanha lipasto, joka on ollut nyt muutaman vuoden heillä ja pitäisi saada muuton alta pois. Hetken tuumailtuani keksin lipastolle paikan ja kipaisin lasten kanssa hakemaan lipaston meille.

Tummapuinen lipasto sujahti luontevasti olohuoneeseen. Se sopii täydellisesti olohuoneen väritykseen ja on muotokieleltään samaa sarjaa kuin matala vitriinikaappi. Valkoinen pikkukaappi siirtyi lipaston paikalta makuuhuoneeseen ja puolestaan sopii makuuhuoneen väritykseen paremmin kuin hyvin.


Osa laatikoiden vetimistä oli joutunut siskontyttöni koiran jyrsimiksi, mutta ajattelin, että rikkinäiset vetimet on helppo vaihtaa. Entisajan kalusteet tehtiin kestämään, sen huomasin kun aloin irrottamaan vetimiä. Puiset vetimet oli nimittäin osittain upotettu laatikon etulevyyn. Tämä tarkoitti sitä, etten voinut vain näppärästi vaihtaa uutta nuppia vanhan vetimen tilalle, vaan minun piti nikkaroida (pienen sahan ja linkkuveitsen avulla) vanhoista vetimistä pienet sovitepalat vetimien koloihin, joihin sitten kiinnitin uudet vetimet.

Lipasto ennen
Dresser before
Uudet vetimet löytyivät vedinvarastostani (en tiedä miten näitä nuppeja, kahvoja ja kaikenlaisia vetimiä onkin kertynyt joka lähtöön). Ylälaatikoihin löysin uusvanhat messinginväriset nuppivetimet ja keskimmäisen laatikon vetimet ovat itse asiassa toisen ukkini vanhasta lipastosta talteen otetut. Parin tunnin puuhastelun jälkeen uudet vetimet olivat vihdoin paikoillaan ja lopputulos on mielestäni oikein onnistunut.

Lipasto jälkeen
Dresser after
Sunday tinkering

I got this old dresser from my niece. It originally belonged to my grandfather and now it's in the perfect place in our living room. Some of the handles were chewed by my niece's dog, so I replaced them. It sounds like an easy job, but it actually took a couple of hours, since I had to fit some wood pieces in the slots of the old handles. All and all, I'm very happy with the end result.

The little white cabinet moved from the living room to our bedroom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti