torstai 1. kesäkuuta 2017

Kauan odotetut herkut

Sain ennen vappua päähäni, että haluan leipoa vappurinkilöitä donitsipellillä, mutta se jäi haaveeksi, kun kaupungin kaikkien markettien donitsipellit oli myyty nopeammille leipureille. Vappuna tehtiinkin sitten epämääräisiä uunimunkkipalleroita muffinssipellillä, mutta eihän ne olleet (ainakaan ulkonäöltään) yhtä hyviä kuin oikealla donitsipellillä leivotut rinkilät olisivat olleet.

Olen toukokuun aikana yrittänyt toiveikkaasti kurkistella kauppojen leivontaosastoja, mutta mihinkään ei ole ilmestynyt donitsipeltejä. Siispä jos sellaisen haluan, on minun nettiin menemän. Heittäydyin vielä sen verran erikoisuudentavoittelijaksi, etten loppujen lopuksi tilannut 12-koloista donitsipeltiä, vaan 24-koloisen minidonitsipellin.

Odotin pakettia jo viime viikosta lähtien ja ehdin taas hermostua Postin toimintaan. Kun seurasin lähetyskoodia älypuhelimella, näytti jo viime viikolla, että paketti on toimitettu ja noudettu pakettiautomaatista ja kaikkien päivämäärien tilalla oli vain jotain koodirimpsuja. WTF? En ollut saanut minkään valtakunnan lokerokoodia puhelimeeni ja pelkäsin jo, että joku jo jossain leipoo muhkeita minidonitseja minun pellilläni. Pistin asiasta viestiä nettikauppaan ja sain vastauksen, että seurannan mukaan paketti on lajiteltu aamulla Seinäjoella. WTF? Kokeilin Postin lähetysseurantaa älypuhelimen sijasta tietokoneella, jolloin sain samalla lähetyskoodilla asialliset tiedot paketin vaiheista päivämäärineen kaikkineen. Kiitos taas Suomen Postille, miten voikin olla mahdollista saada aikaan järjestelmä, joka antaa erilaiset tulokset kysyjästä (tai käytetystä laitteesta) riippuen.

Tätä ihmettä odotettiin kuin Jeesuksen toista tulemista
Maanantai-iltapäivällä puhelimeen vihdoin kilahti odotettu 6-numeroinen lokerokoodi, sain paketin käsiini ja intopiukeana avasin pakettia, josta löytyi......... minimuffinssipelti! VOI V****U! (Tarkistin vielä lähetyslistan, jossa luki ihan selkeästi miniDONITSIpelti.) No, eipäs muuta kuin taas viestiä ko.nettikauppaan, josta pahoiteltiin virhettä, pyydettiin lähettämään virheellinen tuote takaisin ja he laittavat oikean tuotteen liikkeelle.

Oikea tuote tuli perille parissa päivässä (se oli sujahtanut nopeasti Seinäjoelle asti, mutta makasi siellä lajittelussa yhden vuorokauden). Hiukan hirvitti pakettia avatessa, mutta nyt paketissa oli kuin olikin ihan oikea minidonitsipelti. Kun tämä taivaan ihme nyt vihdoin saatiin, piti sitä päästä tietysti heti testaamaan. Ensimmäinen erä (=pari minidonitsipellillistä) paistettiin, koristeltiin ja aika suurelta osin jo syötiinkin heti eilisiltana. Hyviä olivat ja lähipäivinä pitänee leipoa niitä lisää. Tarinan opetuksena olkoon "Hyvää kannattaa odottaa".

Awaited delicacies

I've tried to find a donut tray and since all the local shops have ran out of stock, I ordered a mini donut tray online, first got a mini muffin tray (wtf?), returned it and yesterday I finally got what I ordered. Of course I had to test it right away. Good things come to those who wait.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti